Maahanmuuttokriittiset ihmiset – joita hommaforum pääosin edustaa – ovat pitkään asettaneet itsensä marttyyriksi median käsittelyssä. Heidän mielestä maahanmuuttoaiheita ei käsitellä mediassa tarpeeksi ja oikealla tavalla, tietyistä asioista vaietaan ja maahanmuuton ongelmat ovat tabu. Näin voi hyvinkin olla, mutta maahanmuuttokriittinen Hommaforum ei itse ole myöskään vapaa tabuista, vaan eräistä aiheista on yksinkertaisesti kiellettyä keskustella hommaforumilla. Yksi tälläinen aihe on homoseksuaalisuus ja sen hyväksyminen yhteiskunnassa.

Ylläpitäjien virallisen linjauksen mukaan homoliitoista on sallittua kirjoittaa ainoastaan yhdessä ketjussa. Sielläkään liitoista ei saa keskustella, vaan ainoastaan julistaa omia näkymyksiä. Keskustelijat ovat lisäksi sallittuja kirjoittamaan ainoastaan yksi viesti koko aiheesta. Edellämainituista säännöistä johtuen seuraavanlaisia viestejä homoseksuaalisuudesta saa kirjoittaa:

Mutta jos joku erehtyy kysymään viestin kirjoittajalta, miksi homous ei ole hyväksyttävää, tai minkälaisen arvomaailman mukaan homous ei ole hyväksyttävää, on seurauksena käyttäjätunnuksen deaktivointi. Näin avointa on keskustelukulttuuri maahanmuuttokriitikoiden mekassa.

Kielletyt keskusteluaiheet eivät jää homoseksuaalisuuteen, vaan myös itse homokeskustelukiellosta on kiellettyä kirjoittaa yhtään mitään. Ketjussa nimeltä ”Pohjois-Korea” käsiteltiin internetin sensurointia ja kiellettyjä puheenaiheita. Nimimerkki Slicky kertoi kokemuksistaan amerikkalaisella keskustelupalstalla.

Nimimerkki Lord Liberty jatkoi omien kokemusten kertomista ja vastasi Slickyn viestiin näin:

Viestin alla oleva sininen osuus on ylläpidon kirjoittamaa. Lord Libertyn kirjoittama omakohtainen kokemus internetsensuurista tulkittiin valittamiseksi ylläpidon toiminnasta. Tämän jälkeen nimimerkki Lord Liberty aivan oikeutetusti huomautti ettei hän valittanut, vaan kertoi vain miten asiat ovat. Tämän seurauksena Lord Libertyn tunnukselle annettiin porttikielto hommaforumille. Mitä tästä pitäisi ajatella? Ketjussa keskusteltiin keskustelupalstojen sensuroinnista, nimimerkki Slicky sanoi ettei ole nähnyt koskaan Suomessa sellaista sensuuria kuin Amerikassa, johon Lord Liberty kertoi omakohtaisen kokemuksen. Sekä Slicky että Lord Liberty kertoi omakohtaisista kokemuksista aiheeseen liittyen, mutta ainoastaan jälkimmäistä rangaistiin siitä. Lord Libertyn olisi kannattanut vaihtaa sana ”hommaforum” vaikkapa sanaksi ”suomi24 forum”, silloin häntä tuskin olisi syytetty mistään.

Tällä hetkellä homoliitot ovat valtakunnan ykköspuheenaihe, kymmenentuhatta ihmistä on eronnut kirkosta Päivi Räsäsen kommenttien takia ja aihe on etusivulla jokaisessa valtakunnallisessa mediassa. Aiheesta käydään kuumana keskustelua internetin jokaisella poliittisella forumilla. Melkein jokaisella, sillä joukossa on yksi poikkeus. Maahanmuuttokriittinen liike, joka jatkuvasti syyttää valtamediaa tabujen ylläpidosta, on itse kieltänyt kaiken keskustelun homoliitoista omalla nettiforumillaan. Voiko hommalaisten valittamista keskustelun tyrehdyttämisestä ottaa enää tämän jälkeen tosissaan?

Aihe herättää myös muita kysymyksiä. Miksi maahanmuuttokriittinen liike pelkää keskustelua homoseksuaalisuudesta niin paljon, jopa hysteerisen paljon? Kaikki viittaukset asiaan johtaa käyttäjätunnuksen porttikieltoon. Pelkäävätkö ylläpitäjät maahanmuuttokriittisen liikkeen jakautumista homokammoisiin ja homomyönteisiin mikäli keskustelun annettaisiin kukoistaa. Onko homokeskustelukielto yritys ylläpitää hommaforum näennäisen salonkikelpoisena valtamedialle, kun pahimmat homokammoiset eivät pääse rajattomasti esittämään mielipiteitään? Kummasta sitten onkaan kyse, koko asia ei vie pelkästään maahanmuuttokriittisten uskottavuutta avoimeen keskusteluun, vaan haittaa myös homman kanssa naimisissa olevaa Muutos2011 imagoa. Samat ylläpitäjät jotka puolustavat suoraa demokratiaa ja avointa kansalaisyhteiskuntaa yhdessä ketjussa, käyvät julistamassa keskustelun kieltämistä toisessa ketjussa.